VGGM traint 2000 brandweerlieden online en in de praktijk om slagvaardig op te treden.

Sinds 2011 leidt VGGM haar brandweer leidinggevenden voor een deel ook online op. Omdat de ervaring daarmee erg positief was, wordt er nu gewerkt aan online trainingen voor zo'n 2000 brandweerlieden. Marko Bramme daarover: "Als je een brand moet bestrijden of bij een andere calamiteit moet optreden, dan oefen je dat natuurlijk in de praktijk. Maar de theoretische basis die je daarvoor nodig hebt, mag je niet onderschatten. Werd kennis eerst nog klassikaal aangeleerd door middel van powerpoint en het bespreken van casussen, tegenwoordig doen we dat ook online. Het grote voordeel is dat de cursisten dat in eigen tijd en tempo doen. Daardoor komen ze beter beslagen ten ijs bij de praktijktrainingen. Het uiteindelijke resultaat is dat we over beter geoefende brandweermensen beschikken."
 

Basiskennis sneller en eigentijdser aanleren

De ontwikkelingen bij VGGM worden landelijk door hulpinstanties en gemeenten nauwgezet gevolgd. Marko Bramme: "Het klopt dat we een goede landelijke reputatie hebben door onze aanpak om hulpdiensten met elkaar intensief te laten samenwerken en te laten leren in multidisciplinaire praktijkoefeningen. De komende jaren zetten we er zwaar op in om online opleidingen voor de specifieke hulpdiensten te ontwikkelen. De meerwaarde zit dan niet alleen in het sneller en eigentijdser aanleren van de basiskennis. Ook denken we al na over online opleidingen die over de verschillende disciplines heengaan. Alles staat in het teken om bij welke calamiteit dan ook, zo adequaat mogelijk op te treden."

 

Grote groepen cursisten 

In de toekomst krijgt elke bij VGGM aangesloten medewerker een digitaal paspoort. Hierin is HR-informatie gekoppeld aan het portfolio van de medewerker en het oefenprogramma dat de medewerker moet volgen. "We gebruiken de online leeromgeving Moodle en koppelen dit met Safety Portal." besluit Marko Bramme. "We zorgen dat het systeemlandschap op orde is, zodat we goed voorbereid grote groepen cursisten aan kunnen sluiten. Dat voorkomt een heleboel gedoe.

 

Over VGGM

VGGM biedt aan zestien gemeenten in Gelderland Midden complete hulpverlening met Brandweer, Ambulancehulpverlening en de Gemeentelijke GezondheidsDienst. Ze brengt veiligheids- en gezondheidsrisico's in kaart, geeft inwoners voorlichting en treedt op bij calamiteiten. VGGM is regionaal georganiseerd en is lokaal sterk vertegenwoordigd. Daarmee biedt het doelmatige en slagvaardige hulpverlening

 

 

 

Contact

Ook uw medewerkers stimuleren en motiveren om zich continu te ontwikkelen? Maak een afspraak of bel ons.

Bel me terug

Of bel 088 - 44 66 700

 

Leeroplossingen

Met onze online leeroplossingen en e-learning bereikt u meetbaar resultaat. 

Tools

Voor haar leeroplossingen maakt UP learning gebruik van moderne en bewezen tools.