Asito blijft uitblinken dankzij het Leerhuis. Flexibiliteit voor de Objectleiders staat voorop. 

Bij Asito is de Objectleider de essentiële schakel tussen opdrachtgever en schoonmaakkracht. Om hen te helpen deze rol nog beter in te vullen, ontwikkelde Asito het Leerhuis voor Objectleiding. De cursussen zijn deels digitaal en bestaan deels uit fysieke bijeenkomsten.

De Objectleiders van Asito zijn echte duizendpoten. Zij zijn expert op het gebied van schoonmaaktechnieken, geven leiding, moeten goed met de klant en met de schoonmaakkrachten communiceren en moeten om kunnen gaan met verschillende culturen. Joost Brinkhuis, manager Ontwikkeling & Opleiding, Kennis & Kwaliteit over de noodzaak van opleiden, "Asito wil de uitblinker in de markt zijn. De rol van onze 250 Objectleiders is hierin cruciaal. Wij besteden veel zorg en aandacht aan hun opleiding. Zij moeten die goed kunnen combineren met hun drukke baan. Met het Leerhuis voorzien we hierin. De Objectleiders volgen de digitale cursussen op het moment dat het hen uitkomt. Het bevat inmiddels 28 cursussen op het gebied van onder andere schoonmaken, leren leren, representeren en veilig werken. De cursussen zijn praktisch en toegespitst op de individuele behoefte."

Mix van digitaal en fysiek

"Binnen Asito hechten we veel waarde aan flexibiliteit voor de medewerkers. Ook in leren. Daarom zorgen we voor een goede mix tussen de flexibiliteit van digitaal leren en het persoonlijke contact in fysieke bijeenkomsten. Daarmee verhogen we bovendien het leerrendement. De digitale cursussen bevatten praktijkopdrachten, waardoor leren en werken op een natuurlijke manier met elkaar zijn verweven. Het aantal fysieke bijeenkomsten hebben we terug kunnen brengen. We zien daarbij dat de aard van deze bijeenkomsten is veranderd. Daarin is nu veel meer ruimte voor verdieping."

Het Leerhuis is met zorg gecommuniceerd

Asito, Joost BrinkhuisDe overgang van alleen klassikale cursussen naar een mix van klassikaal en digitaal is geruisloos verlopen. Dat heeft vooral te maken met communicatie. Joost Brinkhuis, "Met een roadshow zijn we letterlijk naar de objectleiders toegegaan. Daarin konden zij een proefcursus doen en hun eerste certificaat behalen. Hierop kregen we heel veel positieve feedback. De nieuwe manier van leren was daarmee direct geaccepteerd."

Koppeling Moodle met SAP zorgt voor efficiëntie

"Naast kwaliteit is efficiëntie in de schoonmaakbranche een belangrijke factor om succesvol te zijn. Een vlekkeloze koppeling tussen het HR systeem van SAP en de leeromgeving Moodle was voor ons randvoorwaarde nummer één. We willen informatie maar één keer vastleggen en de medewerkers met zo min mogelijk verschillende omgevingen confronteren. Het totale proces van aanmelden, het volgen van de cursus, het meten van de voortgang en het vastleggen van de resultaten tot en met de rapportages aan toe, is volledig geautomatiseerd. De medewerkers staan in SAP geregistreerd. Daar geven wij aan welke cursussen zij moeten volgen. Indien nog nodig worden de medewerkers automatisch als cursist in Moodle aangemaakt. Ook worden zij automatisch aan de te volgen cursussen gekoppeld. Het daadwerkelijke leren vindt in Moodle plaats. De voortgang en resultaten geeft Moodle automatisch terug aan SAP. De vestigingsmanagers die de objectleiders aansturen, zien de resultaten terug in hun SAP rapportage omgeving. En ook HR krijgt op een hoger geaggregeerd niveau inzicht in de voortgang en resultaten. Hiermee heeft Asito een mooie basis om ons leerplatform in de toekomst verder uit te bouwen."

Samenwerking Finalist en UP learning

De leeroplossing bij Asito is ontwikkeld door Finalist en UP learning. Finalist tekende daarbij voor de integratie van SAP en Moodle. UP learning verzorgde de implementatie van Moodle en leidde Asito-medewerkers op om zelf cursussen voor Moodle te maken.

 

Leeroplossingen

Ook uw medewerkers stimuleren en motiveren om zich continu te ontwikkelen? Maak een afspraak of bel ons.

Bel me terug

Of bel 088 - 44 66 700

 

Leeroplossingen

Met onze online leeroplossingen en e-learning bereikt u meetbaar resultaat. 

Tools

Voor haar leeroplossingen maakt UP learning gebruik van moderne en bewezen tools.

Asito objectleiders leren wanneer het hen uitkomt

Asito blijft uitblinken dankzij het Leerhuis. Flexibiliteit voor de Objectleiders staat...

Lees meer...

Als een klant belt, verbindt Achmea die niet door

"Met 20% minder opleidingskosten een hogere kwaliteit halen. Daar doen we het voor."

Lees meer...

DMG leerplatform aantoonbaar succesvol

e-Learning en Totara LMS laten DMG groeien

De Mandemakers Groep gaat van 30 naar 6 klassikale trainingsdagen.

Lees meer...

Advocaten De Brauw Blackstone Westbroek ontwikkelen zich continu

Online leren zelf in de hand houden met geschoolde docenten.

Lees meer...

Philips

Met nieuw online leerplatform houdt Philips wereldwijd grip op haar call centers

Philips traint haar call center agents wereldwijd continu met nieuw online...

Lees meer...

KLM stelt de veiligheid van passagiers en haar medewerkers voorop

Online certificering KLM: hogere slaagkans, tijdbesparing en minder calamiteiten.

Lees meer...

Flexkrachten snel online onboarden

Online onboarding van flexkrachten: korte inwerktijd en hoge betrokkenheid.

Lees meer...

ABN AMRO traint ook het gewenste gedrag online

Duizenden medewerkers certificeren. Dat moet je efficiënt organiseren.

Lees meer...

Bij VGGM leren brandweerlieden online een brand bestrijden

VGGM traint 2000 brandweerlieden online en in de praktijk om slagvaardig op te treden.

Lees meer...

De Vrij Universiteit toetst digitaal om onderwijskwaliteit te verbeteren

Met digitaal toetsen haalt de Vrije Universiteit winst op efficiency én onderwijskwaliteit.

Lees meer...

Trainingsdagen krijgen bij het CBS meer diepgang dankzij de online voorbereiding

Het CBS haalt een hoog leerrendement en een aanzienlijke besparing met online opleiden.

Lees meer...