Aanvraag informatie

Vul je gegevens in of bel direct:
088 - 44 66 700 . 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Grayhams Pinnacle

voor flexibel Dealer Management Systeem

Flexibele online leeroplossing

Grayhams brengt
automotive dealers 'in control'

Grayhams brengt automotive dealers ‘in control’

Flexibele online leeroplossing voor flexibel Dealer Management Systeem

De internationale automotive industrie is groot en complex en verandert sneller dan ooit tevoren. Eén van de uitdagingen voor dealers is grip houden op de processen en communicatie in het netwerk. En dat zijn er nogal wat. Het gaat van CRM, verkoop, receptie, werkplaats, tot de logistiek van onderdelen en de complete financiële administratie. Hierbij wordt steeds meer verwacht van automatische interactie met de klant, modernisering via mobiele apps en ontsluiting van informatie naar andere systemen en rapportages. Als partner van het Engelse Pinewood implementeert het Nederlandse Grayhams het Dealer Management Systeem Pinnacle, dat klanten ondersteunt vanuit één geïntegreerd systeem. Via e-Learning leren klanten het systeem kennen, maar Grayhams wil ook dat dealers op termijn zelf eigen lesmateriaal toe kunnen voegen.

In opdracht van

Grayhams

De vraag van Grayhams

Grayhams gelooft in ‘training on the job’. Daarom ging het op zoek naar een online leerplatform, waarmee het de verschillende doelgroepen in verschillende talen kan ondersteunen. Ook wilde Grayhams zelf haar e-Learning kunnen ontwikkelen. Eric Rienmeijer, Pinnacle consultant, daarover, “We ondersteunen onze klanten in de breedste zin van het woord. Daar hoort online training en support bij en dit willen we volledig in eigen beheer houden. Ook moeten dealers op termijn specifiek lesmateriaal zelf toe kunnen voegen. We zijn op zoek gegaan naar een partij die ons daar bij kon helpen.”

Grayhams monteur
Eric Rienmeijer - Grayhams

Eric Rienmeijer, Consultant, Grayhams

“Hoe complex de werkprocessen soms ook zijn, zelfredzaamheid in het gebruik van onze software door de verkoper, de monteur, inkoop, de receptie, de financiële administratie en het management staat bij ons voorop. Ook al is Pinnacle een van de meest gebruiksvriendelijke oplossingen in de markt, het vraagt uiteraard om training. Daarom bieden we, naast workshops, een online leerplatform waarin de verschillende doelgroepen die trainingen vinden die voor het uitoefenen van hun functie belangrijk zijn. De trainingen zijn zo opgezet, dat ze ook als naslagwerk gebruikt kunnen worden. Daarnaast mogen dealers zelf lesstof toevoegen.”

Grayhams UP learning

Het leerconcept

De visie van Grayhams op het trainen van klanten gaat verder dan het eenvoudigweg volgen of raadplegen van een e-Learning module. Samen met UP learning werd een leeroplossing bedacht waarmee klanten, automotive dealers van diverse nationaliteiten, gebruik kunnen maken van individuele inwerkplannen, trainingen en leerpaden. Een oplossing die makkelijk schaalbaar is, maar waarmee dealers ook nog zelfstandig maatwerk aan medewerkers kunnen leveren. Essentieel hierin is dat niet alleen e-Learning video’s worden aangeboden, maar dat mensen ook gebruik kunnen maken van de zogenaamde ‘try-modes’ waarmee je als het ware door het systeem wordt geleid en zo zelf, online, leert hoe het systeem werkt door het zelf te doen.

De uitwerking

Na een vergelijking tussen de leermanagementsystemen Moodle en Totara kwam voor Grayhams Moodle als meest geschikt leerplatform uit de bus. Eric Rienmeijer, “Moodle biedt ons de mogelijkheid precies dat aan klanten te bieden wat nodig is, niet meer en niet minder. We willen de leeromgeving voor hen en voor onszelf ‘lean and mean’ houden. Schaalbaar voor ons en met de mogelijkheid voor dealers om zelf maatwerk toe te voegen. Na wat puzzelen, zijn we hier goed in geslaagd.”

Meer weten over Grayhams?

www.grayhams.com 

Grayhams Moodle

Of bel direct: 088 – 44 66 700

Meer cases

Ook interessant voor jou?

Events HRD L&D

Events voor HRD en L&D

/
Wil je als HRD- of L&D professional bij de tijd blijven? Kijk hier voor een overzicht van workshops en congressen.
Develhub Jaarcongres 2019

Develhub Jaarcongres 2019

/
Dinsdag 19 november vindt het Develhub Jaarcongres 2019 plaats. Een magisch event voor HRD en L&D professionals. En de eerste magische gastspreker is inmiddels bekend...
UP lab Action Mapping

Hoe verhoog je als L&D'er je meerwaarde

/
Op basis van welke 'business' of 'learning' vraag ga je als L&D'er eigenlijk aan de slag? Voor wat voor soort interventie kies je vervolgens? En hoe meet je de impact van jouw oplossing? Deze drie vragen staan centraal in dit UP lab van donderdag 3 oktober.