Aanvraag informatie

Vul je gegevens in of bel direct:
088 - 44 66 700 . 

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Moodle vs Totara gradient backgroundMoodle vs Totara gradient backgroundMoodle bag
Tips om een betere keuze te maken

Moodle of Totara?
Welk LMS past je
het best?

Moodle vs Totara Keuze

Hoe kies je tussen de Learning Management Systemen Moodle en Totara? Door alleen vinkjes bij functionaliteiten te zetten, neem je risico’s. Wat neem je nog meer in je overweging mee?

‘Wat is het verschil tussen Moodle en Totara?’ Dit is de meest gestelde vraag die wij krijgen over deze twee succesvolle Learning Management Systemen (LMS’en). Je kunt dan natuurlijk een functionele analyse erbij pakken en vinkjes tellen. Totara heeft hiervoor een erg handige Moodle-Totara vergelijking gemaakt. Maakt dat je keuze voor één van deze LMS’en eenvoudiger? Zo ja, dan is dat natuurlijk erg prettig. Maar er zijn nog meer belangrijke zaken die je beter op tijd in je overweging meeneemt.

Verschillen tussen Moodle en Totara om rekening mee te houden

Ga je een keuze tussen Moodle en Totara maken, neem dit dan ook in je overweging mee:

 • e-Learning uitserveren

  Gebruik ik mijn Learning Management Systeem vooral om e-Learning uit te serveren? Zo ja, dan is Moodle vaak een goede keus.

 • Hiërarchie in de organisatie

  Spelen managers nu of in de toekomst een actieve rol in het ‘opleiden en ontwikkelen’ van medewerkers? Totara ondersteunt managers bij het functioneringsproces, het stellen van persoonlijke en/of teamdoelen en bijvoorbeeld het inregelen van 360°-feedback. Een directe connectie met het HR-systeem zorgt daarbij voor een lage beheerlast.

 • Individuele Leerplannen

  Zijn Individuele Leerplannen belangrijk bij de ontwikkeling van medewerkers? Voor het op maat bedienen van medewerkers biedt Totara zowel groeps- als persoonlijke leerplannen.

 • Blended Learning

  Maak je gebruik van ‘blended learning’ trajecten door online leren te combineren met face-to-face opleiden? Totara biedt meer mogelijkheden om deze vormen in leertrajecten te plannen en beheren.

Voor het zelf ontwikkelen van e-Learning bieden zowel Moodle als Totara goede opties. Ook zijn beide systemen ‘open’, dat betekent dat je e-Learning content van andere partijen eenvoudig integreert.

Een LMS kiezen? Wij beantwoorden je vragen graag.

Hulp nodig om de juiste keuze maken? Onze gecertificeerde Moodle en Totara adviseurs helpen je graag verder. En vanzelfsprekend mag je van UP, als onafhankelijke partner van zowel Moodle als Totara, een onderbouwd advies verwachten.

Leren van anderen?

Moodle en Totara, wij zijn fan van allebei. Op basis van je organisatiedoelen, je e-Learning of blended learning doelstellingen én de verwachte ontwikkelingen van je organisatie, komen we altijd tot een passend advies. Lees hieronder een aantal cases waarin Moodle of Totara de betere keuze was.

Tanja Baars

Advies over Moodle en Totara nodig?
Bel Tanja Baars

088 – 44 66 700

of vul het formulier in

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant voor jou?

Communicatie Stage uitgelicht

Afstudeerstage Communicatie (HBO)

UP zoekt een stagiair Communicatie (HBO). Ga jij in september afstuderen en zoek je nog een mooie opdracht? Kijk snel of dit wat voor je is.
Onboarding AR

Soepkratten spotten

Voor zijn stage verdiepte Hesli Reiling zich in Preboarding. Is Augmented Reality een goede manier om het organisatie-DNA bij nieuwe medewerkers tussen de oren te krijgen? Hesli deelt zijn bevindingen en laat zien hoe het werkt.
Kaltura Survey Uitgelicht

L&D zet nog vaker video in dan Marketing

De inzet van Video voor marketing is 'hot'. Maar uit onderzoek blijkt dat Learning & Development nu nog hun marketingcollega's verslaan. Niet zo vreemd. De businesscase van Video voor training en ontwikkeling is vaak snel gemaakt.