Hoe kies je tussen de Learning Management Systemen Moodle en Totara? Door alleen vinkjes bij functionaliteiten te zetten, neem je risico’s. Wat neem je nog meer in je overweging mee?
‘Wat is het verschil tussen Moodle en Totara?’ Dit is de meest gestelde vraag die wij krijgen over deze twee succesvolle Learning Management Systemen (LMS’en). Je kunt dan natuurlijk een functionele analyse erbij pakken en vinkjes tellen. Totara heeft hiervoor een erg handige Moodle-Totara vergelijking gemaakt. Maakt dat je keuze voor één van deze LMS’en eenvoudiger? Zo ja, dan is dat natuurlijk erg prettig. Maar er zijn nog meer belangrijke zaken die je beter op tijd in je overweging meeneemt.
Verschillen tussen Moodle en Totara om rekening mee te houden
Ga je een keuze tussen Moodle en Totara maken, neem dit dan ook in je overweging mee:
Voor het zelf ontwikkelen van e-Learning bieden zowel Moodle als Totara goede opties. Ook zijn beide systemen ‘open’, dat betekent dat je e-Learning content van andere partijen eenvoudig integreert.
Een LMS kiezen? Wij beantwoorden je vragen graag.
Hulp nodig om de juiste keuze maken? Onze gecertificeerde Moodle en Totara adviseurs helpen je graag verder. En vanzelfsprekend mag je van UP, als onafhankelijke partner van zowel Moodle als Totara, een onderbouwd advies verwachten.
Leren van anderen?
Moodle en Totara, wij zijn fan van allebei. Op basis van je organisatiedoelen, je e-Learning of blended learning doelstellingen én de verwachte ontwikkelingen van je organisatie, komen we altijd tot een passend advies. Lees hieronder een aantal cases waarin Moodle of Totara de betere keuze was.