UP learning kiest voor Moodle Classic en open-source community

Vanaf augustus 2006 is UP learning de eerste, en lange tijd enige officiële Moodle partner van Nederland geweest. UP learning herkende al vroegtijdig het potentieel voor de zakelijke markt van deze rijke leeromgeving, die oorspronkelijk voor de onderwijsmarkt is ontwikkeld. Het open source platform is dan ook interessant gebleken voor talrijke organisaties die het online leren willen faciliteren.

Een nieuwe koers van Moodle

Dit jaar startte Moodle de ontwikkeling van een nieuw product voor de zakelijke markt: Moodle Workplace. Hiermee wil het beter kunnen concurreren met de volwaardige leermanagement systemen. Om partner te kunnen blijven, stelt Moodle strikte voorwaarden waaronder Moodle Workplace actief vermarkt moet worden. Wij vinden dat jammer. Naast dat naar onze mening de Moodle organisatie hiermee haar ‘open karakter’ verliest, hebben we om de volgende redenen besloten de Moodle dienstverlening zoals we die nu verzorgen te handhaven, maar niet met Moodle Workplace in zee te gaan en dus ons partnership te beëindigen:

  • Moodle stapt erg laat in de zakelijke markt van Learning Management Systemen en heeft nog een forse inhaalslag te maken.
  • Alternatieve Learning Management Systemen hebben de zakelijke markt in hun ‘DNA’. Zij hebben een volledige focus en ontwikkelen zich daardoor razendsnel met bijvoorbeeld het ondersteunen van Learning Experiences.
  • Het aantal aanbieders van Learning Management systemen in de zakelijke markt is de laatste jaren flink gegroeid. Voor UP learning biedt Moodle Workplace onvoldoende toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen.

UP learning ziet vanzelfsprekend nog altijd een grote meerwaarde van Moodle voor organisaties die op zoek zijn naar een online leeromgeving. Daarom blijft UP de open source leeromgeving Moodle implementeren en ondersteunen met haar Certified Moodle Consultants. Net zoals wereldwijd honderden Moodle dienstverleners dat doen. Organisaties die behoefte hebben aan een volwaardige Learning Management of Learning Experience platform, blijven we vanzelfsprekend met andere oplossingen bedienen.

De koers van UP

De ‘Learner Experience’ staat voorop bij alle leeroplossingen die UP learning ontwikkelt. Daarin past Moodle classic nog steeds erg goed. UP biedt inmiddels met het unieke Learner Framework een heel scala aan extra functies die Moodle en Totara LMS versterken. Onze toekomstambities voor dit framework zijn groot. In 2020 breiden we het verder uit op het gebied van user experience, learner analytics en gamification. Want we zijn en blijven groot fan van Moodle.

Meer over Moodle

Vrijblijvend advies? Doen!

Heb je een vraag? Stel ‘m gerust. We staan graag voor je klaar. Zonder verplichtingen. Afgesproken!

Ster Hutten | UP learning